Бургас бе домакин на четвъртата Годишна аутсорсинг конференция и второто издание на Innovations, Technology & Sourcing Awards.

Два от призовете останаха в Бургас. На кмета Димитър Николов бе връчена специална награда за „Динамично развиващ се технологичен град на годината“. Тя е присъдена с гласовете на компаниите, които членуват в Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Втори в категорията „Технологична бизнес сграда  на годината“ се класира Смарт център – Бургас, изграден от компанията „Планекс“, на чията територия по-рано през деня се проведе Годишната аутсорсинг конференция.

„Целият екип на Общината работи всеотдайно за вас. Изградихме обществен съвет за развитие на ИТ и аутсорсинг индустрията, чиято основна задача е да предоставя необходимата информация и да подпомага потенциалните инвеститори, включително и при осигуряване на квалифицирани кадри. Бургас предлага всички необходими условия за развитието на индустрията – човешки ресурс, офис площи, добра локация, развита инфраструктура и администрация, която работи рамо до рамо с бизнеса и университетите“, каза кметът Димитър Николов пред участниците в церемонията по награждаване – мениджъри от компании с мултимилионни годишни обороти.

Източник: burgas.bg