Конференцията Burgas Digital 2021 се проведе на 5 ноември в Международен конгресен център – Бургас от 9:00 до 17:10 часа при спазване на въведените противоепидемични мерки. Тя срещна високите технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и иновативните методи в образованието с бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона.

Конференцията беше организирана от Община Бургас и София Тех Парк в партньорство с Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА), ИКТ Клъстер – Бургас, Училищното настоятелство при Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации – Бургас, Индустриален логистичен парк – Бургас, Югоизточен дигитален иновационен хъб, Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“ – Бургас, Бургаски свободен университет, Американска търговска камара в България.

Лектори на събитието бяха изявени водещи представители на бизнеса, научните среди и асоциациите в бранша, които имат отношение към роботиката и дигитализацията.

В панел – „индустрия 4.0 ролята на роботиката и умните фабрики“ на конференцията председателят на ИКТ Клъстер Бургас Петко Георгиев представи и проекта “Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб”, който има за цел да подкрепя развитието на дигитализацията в Югоизточния регион на България. Хъбът ще помага на компаниите да намерят подходящите експерти, съветници и доставчици на ИТ решения тук или в други европейски страни, които могат да им помогнат да дефинират и успеят с дигиталната си трансформация. Digihub е част от паневропейската мрежа от дигитални иновационни хъбове.

Събитието беше спонсорирано от мобилния оператор А1, „Телелинк Бизнес Сървисис” и „ФАНУК” България, Сенстейт Технолоджис АД и Съдърланд България.

Уеб сайт на конференцията: https://burgasdigital.com/
Запис от презентацията и конференцията: https://youtu.be/YvZEUb-1k-I?t=7944
Видео ИКТ Клъстер – Бургас: https://youtu.be/fbc6-1gV8sU