Аз съм предприемач, общественик, човек с много хъс и енергия, насочена към подкрепа на бизнеса и хората в Бургас и региона. Моята страст са информационните и комуникационни технологии.


БИО

Основател съм на Клъстер „Информационни и комуникационни технологии – Бургас”.
Създаден през 2016г., ИКТ Клъстер Бургас е един от най-утвърдените и най-бързоразвиващи се технологични клъстери в България. Клъстера е организация, представляваща над 30 компании от технологичния сектор в югоизточната част на България. Ние работим с технологични компании в региона от стартъпи и МСП до големи мултинационални компании. ИКТ Клъстер Бургас е част от Европейската платформа за клъстерно сътрудничество (ECCP) и е активен в търсенето на възможности за сътрудничество с други европейски технологични клъстери.

Инициатор съм също така и на сдружение “Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб”, който има за цел да подкрепя развитието на дигитализацията в Югоизточния регион на България. Хъбът помага на компаниите да намерят подходящите експерти, съветници и доставчици на ИТ решения тук или в други европейски страни, които могат да им помогнат да дефинират и успеят с дигиталната си трансформация. Digihub е част от паневропейската мрежа от дигитални иновационни хъбове.


 

ПРЕДПРИЕМАЧ

 • Успешно развивам своя бизнес и взаимоотношенията с клиентите ни.
 • Осъществявам партньорства с компании и организации от България и Европа за популяризирането на страната и региона ни като отлично място за IT бизнес.

ОБЩЕСТВЕНИК

 • Председател и инициатор съм на Клъстер „Информационни и комуникационни технологии – Бургас”. https://ictc-burgas.org/
 • Председател на сдружение “Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб” https://digihub.bg/
 • Член съм на контролния съвет на Българска Работодателска Асоциация Иновативни Технологии (БРАИТ) е приемник на учредената през 2009 г. Асоциация на бизнес клъстерите, организация с множество успешно реализирани проекти на международно ниво в различни области. https://brait.bg/
 • Съпредседател съм на Федерацията на ИКТ Клъстерите за цифрово бъдеще на България. Заедно се стремим да работим с бизнеса, държавната администрация и неправителствените организации, за да добавим стойност към иновативните технологии и предприемачеството. https://www.digital-federation.org/bg
 • Стартирах инициатива за подкрепа на предприемачите, финансирана от МТСП, за да намерим, мотивираме и обучим всеки инициативен човек, който иска да създаде бизнес и да успее. https://startuphub.bg/
 • Бивш общински съветник в ОС Бургас (мандат 2015-2019).

МИСИЯ

 • Мечтая за град, в който младите хора да са образовани за модерните технологии и процеси, както и да имат най-добрата професионална реализация за своите умения и знания.
 • Искам да създам професионална мрежа от работещи специалисти, студенти, ученици и компании, интересуващи се от работа и бизнес в Бургас.
 • Да превърна Бургас в един от основните центрове на развитие на информационните и комуникационни технологии с национално и интернационално значение и мащаб.