Аз съм предприемач, общественик, човек с много хъс и енергия, насочена към подкрепа на бизнеса и хората в Бургас и региона. Моята страст са информационните и комуникационни технологии.


БИО

Роден съм на 24 февруари 1986 г. в красивия град Бургас. Маркетинг специалист и дипломиран експерт по управление на онлайн репутацията.

Председател съм на Клъстер „Информационни и комуникационни технологии – Бургас” и съм съпредседател на Федерацията на ИКТ Клъстерите за цифрово бъдеще на България. Общински съветник от ГЕРБ, член съм на Постоянната комисия по международно сътрудничество, оперативни програми и неправителствени организации и на постоянната комисия по култура и читалищна дейност. Официален член съм на Българското Интернет Общество (ISOC), говорител и автор на книги, статии и публикации в социалните мрежи. През 2011 г. в официална класация на WebitExpo за най-влиятелните личности в интернет бях класиран на 9-то място от общо 267 души в България и на 96-то място от общо 1748 души в света.


 

ПРЕДПРИЕМАЧ

 • Успешно развивам своя бизнес и взаимоотношенията с клиентите ни.
 • Осъществявам партньорства с компании и организации от България и Европа за популяризирането на страната и региона ни като отлично място за IT бизнес.

ОБЩЕСТВЕНИК

 • Председател и инициатор съм на Клъстер „Информационни и комуникационни технологии – Бургас”, организацията която помага и развива средата за бизнес сектора в информационните и комуникационни технологии в Бургас и Югоизточна България.
 • Член съм на Управителния съвет на Асоциацията на бизнес клъстерите (АБК).
 • Съпредседател съм на Федерацията на ИКТ Клъстерите за цифрово бъдеще на България. Заедно се стремим да работим с бизнеса, държавната администрация и неправителствените организации, за да добавим стойност към иновативните технологии и предприемачеството.
 • Стартирах инициатива за подкрепа на предприемачите, финансирана от МТСП, за да намерим, мотивираме и обучим всеки инициативен човек, който иска да създаде бизнес и да успее.
 • Общински съветник съм в Бургас и член на две постоянни комисии в Общински съвет в Бургас. Моята врата е отворена за всеки, който има идея и предложение за развитиe. Когато повярвам в добрата инициатива, аз правя всичко възможно да я доведа до успешна реализация.
 • Работя активно с университетите в Бургас, за да могат младите хора и студентите да получат най-добрите знания и умения, а бизнеса да приема кадри, които ще работят за неговото успешно развитие.

МИСИЯ

 • Мечтая за град, в който младите хора да са образовани за модерните технологии и процеси, както и да имат най-добрата професионална реализация за своите умения и знания.
 • Искам да създам професионална мрежа от работещи специалисти, студенти, ученици и компании, интересуващи се от работа и бизнес в Бургас.
 • Да превърна Бургас в един от основните центрове на развитие на информационните и комуникационни технологии с национално и интернационално значение и мащаб.