Днес, 10.09.2015, в град Пловдив се провежда втората Национална аутсорсинг конференция под надслов „Аутсорсинг дестинация България“, организирана от Община Пловдив и „Индъстри Уоч“. Конференцията беше открита от президентът Росен Плевнелиев и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

 

Конференцията ще се състои в 3 панела, по време на които ще се изнесат актуални данни за развитието на сектора и ще се дискутира по теми като привличането на таланти извън ЕС, възможностите, които Пловдив предлага за компаниите от сектора, образованието и др.

В различните сесии участие ще вземат специалисти от централната и местната власт, от браншовите организации, както и представители на компании с офиси в Пловдив и други части на България, които ще разкажат за състоянието и перспективите пред сектора.

 

Представител на СтудиоУеб.БГ, асоцииран член на Българската аутсорсинг асоциация, е Петко Георгиев, за да разкаже за развитието на сектора и възможностите и в Бургас, където ще бъдат положени усилия за:

 

– IT бизнес център

– Регистър на IT фирмите в региона

– регистър на специалностите

– Потребности от специалисти

– Регистър на кадровата база

– Outsourcing

– Outstaffing

– BPO процеси

– Делегация от IT фирми

– Университети обмяна на опит

 

Събитието е подкрепено от Българската агенция за инвестиции, Българската аутсорсинг асоциация, ИКТ Клъстер Пловдив, Българската асоциация на софтуерните компании и Българска асоциация по информационни технологии.

По последни данни, България е една от най-предпочитаните ИТ аутсорсинг дестинации в света. Подобни събития обединяват власт и бизнес в една обща кауза – привличане на чуждестранни инвеститори и развитие на бизнес звено за работа с международни ИТ компании.