Имам удоволствието да споделя с вас едно изключително събитие, което не само подчерта важността на междусекторното и трансрегионалното сътрудничество, но също така отбеляза нов етап в развитието на DIGIHUB и ИКТ Клъстер – Бургас.

Първи Ден: Откриване и Вдъхновение
На 13-ти септември, конференцията ‘Clusters Meet Regions’ стартира с бляскаво откриване. Като модератор на официалното откриване, имах възможността да представя някои от най-влиятелните лидери в сферата на устойчивост и дигитална трансформация. Специален гост беше Фредрик Сиверсен от ИКТ Клъстер Норвегия, който представи уникалния норвежки подход към устойчивост и иновации.


Седмият Рожден Ден на ИКТ Клъстер – Бургас
След интензивните панели и дискусии, ние отпразнувахме седмия рожден ден на ИКТ Клъстер – Бургас. Събитието събра членове на клъстера, международни гости и партньори в една незабравима вечер с музика, торта и много настроение.


Посещение в Новия Офис на DIGIHUB
Един от най-вълнуващите моменти на конференцията беше посещението в новия офис на DIGIHUB, разположен в комплекса Central Park. Този съвременен офис представлява значима стъпка напред за DIGIHUB, укрепвайки неговата роля като двигател на дигиталната трансформация в региона.

Конференцията не само подчерта значението на междусекторното и трансрегионалното сътрудничество, но също така даде възможност за разкриване на нови хоризонти и партньорства. Като председател на ИКТ Клъстер – Бургас и DIGIHUB, съм горд, че можем да бъдем част от този процес и да допринесем за дигиталната и зелена трансформация на региона.