Община Бургас, чрез своето дружество „Иновационни системи-Бургас“ ЕООД и ИКТ Клъстер Бургас стартираха съвместна инициатива с Viber за популяризиране на града като предпочитана морска дестинация

Община Бургас пуска от днес своите първи стикери във Viber – едно от водещите приложения за комуникация по целия свят. Бургазлии и приятели на града ще могат да предават своите чувства и настроения на близките си чрез 12 забавни стикера  на морска тематика, като по този начин ще популяризират града като туристическа дестинация.

Община Бургас е първата в България, която използва Viber, за да отбележи ключово събитие за региона – домакинството на международната инициатива Европейски морски ден (31 май – 1 юни 2018). Лично кметът на Бургас Димитър Николов, заедно с комисар Мария Габриел – комисар по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество, ще дадат старт на масовата размяна на бургаските Viber стикери на 28-ми май,  при откриването на хакатон „Цифровият град и аз“, Бургас.

Цялата следваща седмица е посветена на събития и проекти, свързани с морската тематика и ключовата инициатива на Интегрираната морска политика на ЕС. Това е „седмицата на Бургас“ в Българското председателство на Съвета на ЕС, в която градът ще домакинства събитие, организирано съвместно с Комитета на регионите и срещата на високо равнище на министрите от Черноморските държави, както и многобройните инициативи от програмата на Морския фестивал.

Viber се ползва от близо 1 милиард потребители глобално и водеща мисия на приложението е да им помага да общуват лесно и свободно като в същото време гарантира уникално съдържание. Цветните, забавни и остроумни стикери на Viber са едно от най-използваните средства за изразяване,  за 60 секунди във Viber се изпращат над 300 000 стикера глобално.

Известни личности като актьора Владо Карамазов, спортни общности и популярни марки прибягват до стикерите като комуникационно решение.  За първи път обаче община решава да привлече гражданите да бъдат активни с използването на Viber стикери. Самите забавни картинки са дело на екип от млади дизайнери, програмисти, аниматори, фотографи, хора, които обичат града си и са обединени около идеята на ИКТ Клъстер Бургас, активно подкрепена от Обищина Бургас и общинско дружество „Иновационни системи – Бургас“ ЕООД.

Според създателите на бургаските Viber стикери, идеята и нейната успешна реализация са едно намигане към сериозния живот и повод за още една усмивка.

Стикерите на български изтеглете от тук – https://vb.me/burgas2018_stickers
Стикерите на английски изтеглете от тук  – https://vb.me/burgas2018_stickers_eng