GenSoft, Scalefocus и 2 Plus ще работят активно заедно с Клъстера за развиване на бизнес и човешкия потенциал на Югоизточна България.

Клъстер информационни и комуникационни технологии – Бургас привлече три нови организации, лидери в ИКТ и международния сектор в България, за свои членове. GenSoft, Scalefocus и 2 Plus споделят мисията и ценностите на Клъстера и ще подпомогнат неговите успешни проекти и инициативи в един от най-перспективните български региони за бизнес. Изключително предимство според тях е, че в Бургас местните и държавни власти, предприемачите, академичната общност и хората работят заедно и в синергия за предоставяне на отлични условия за компаниите и техните служители.

Вече близо две години ИКТ Клъстер Бургас успешно развива и промотира информационните и комуникационни технологии в Бургас и България, образова и мотивира хората и бизнесите да работят активно в сектора, както и привлича инвестиции и нови възможности.

„Приветстваме новите членове на ИКТ Клъстер Бургас и сме сигурни, че заедно ще постигнем много. Виждаме изключителен интерес към създаването и развиването на IT бизнес в региона, нещо за което работим неуморно още от създаването си”, заяви Петко Георгиев, председател на Клъстера.

GenSoft е софтуерна компания, фокусирана върху създаването и развитието на ERP решения за всеки бизнес.

Scalefocus е българска компания, специализирана в областта на предоставянето на софтуерни решения, като сред основните ѝ клиенти са корпорации от ИТ, телекомуникационен, финансов, застрахователен и логистичен сектори. Преди около месец компанията официално разкри офис в морския град.

2 Плюс България АД e системен интегратор, който предоставя висококачественни технологични услуги, инженерни и иновативни решения, които имат за цел да подобрят ефективността на Вашия бизнес.

ИКТ Клъстер Бургас успешно реализира инициативи и проекти, насочени към развитие на ICT сектора в Бургас и България. Организацията е съучредител на Федерация на ИКТ Клъстерите за цифрово бъдеще на България, чиято мисия е активното навлизане и използване на дигиталните технологии и насърчаването на иновациите за увеличаване конкурентоспособността на българската икономика и създаването на устойчиво икономическо развитие на страната.

ИКТ Клъстер Бургас планира да създаде лаборатория за таланти с ресурсен център, който да задоволява нуждите на бизнеса от висококвалифицирани служители. Специално внимание ще бъде отделено на привличането на ИТ и аутсорсинг компании в Бургас и региона, както и разгръщането на потенциала на вече привлечените ИТ компании в града. Организацията работи в посока и създаването на споделени работни пространства на стартиращи предприемачи. ИКТ Клъстер Бургас е създаден през 2016 г. и в него членуват над 30 компании, организации и институции.