Интересни иновативни решения предложиха участниците в тазгодишното издание на „Хакатон“ 2017, в което свои идеи представят хора с интереси в областта на софтуерната разработка, дизайна и информационните технологии.

Надпреварата се проведе от 24 до 26 март в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, а организатори са Община Бургас, професионални гимназии от града и представители на IT сектора.

Темата на „Хакатон“ – 2017 беше „Създаване на софтуерни приложения за околната среда на град Бургас“.

Спонсори на събитието бяха Община Бургас, Технологика, Мусала Софт, Болница Дева Мария, Клъстер ИКТ Бургас, Кодифик, Джей Софт, ERP Bulgaria, Съдърланд.<

При учениците на първо място се класира отборът от ППМГ Untitled1 – с представители от 8-10 клас.

Втора позиция си поделят IndexOutOfRange от ППМГ и деветокласниците от 2B||!2B  – също от ППМГ. Трети в класирането са The forest rangers, в чийто състав има възпитаници на ППМГ и АЕГ, и съставът на ПГМЕЕ – 12. Клас.

В категорията „Най-добра идея за общински паркове и площи“ наградата отиде при състезателите от ПГХТ „Акад. Зелинский“.

Призът „Идея със здравословен ефект“ бе присъден на отбор Pheonix от ППМГ – Бургас.
Журито връчи две награди в категорията „Принос към Община Бургас“. Техни носители станаха отборите на Infra Blue – ОУ „Константин Преславски“, и DucktSoft – ПГЕЕ „К.Фотинов“.

Най-оригинален интерфейс създадоха състезателите от Pure Silicon – ППМГ.

Авторите на най-добрата игра в „Хакатон“ – 2017 са представителите на All-Star от ППМГ.

Призът „Най-малък участник“ отиде при Ангел Веселинов Желязков от 6-ти клас на ОУ „Георги Бенковски“. Той се състезава за отбора на GreenTeam. Признание за участие получи и отборът на Bicode от ППМГ.

При студентите първото място си поделят съставите на GreenTeam и EcoSoft, а на втора позиция са представителите на Noname. Трите състава са от Университет „Проф.д-р Асен Златаров“.

източник: dariknews.bg