През изминалата седмица в Microsoft Innovation Center Bulgaria намиращ се в Sofia Tech Park присъствах на конференция на тема “Industry and Digital Transformation: Fears and Hopes”. Събитието събра на едно място производствени малки и средни предприятия, както от България и региона така и представители от западна Европа. Заедно с тях на конференцията бяха и представители на министерство на икономиката, министерство на енергетиката, министерство на образованието, министерство на труда и социалната политика, Технически университет – София, лабораторен комплекс на София Тех Парк, PricewaterhouseCoopers България (PwC Bulgaria).
Иновативни фирми и партньори от 10 европейски държави (Словения, Румъния, Хърватия, Германия, Австрия, Чешка република, Словакия, Унгария, Сърбия, България) представиха своите решения за дигитализация на предприятията. От страна на българските компании бяха представени технологии на европейско ниво.

В качеството си на председател на ИКТ Клъстер Бургас аз имах честта да представя пред аудиторията иновативен софтуерен продукт за сградна автоматизация (Building Management System). Иновативното решение е разработка на бургаска стартъп компания и е подходящо за интегриране както в офис сгради и производствени предприятия и фабрики, така и в здравни заведения, хотели и други. Софтуерът може да увеличи продуктивността, да подобри качеството и да допринесе значително за подобряване на енергийната ефективност и сигурност.
Може да разгледате презентацията от следния адрес – https://bit.ly/2OGjDzd

В рамките на събитието се проведе и кръгла маса, на която участниците обсъдиха своите виждания и идеи за улесняване процеса на дигитална трансформация на бизнеса.

Повече информация за събитието може да намерите тук – https://bit.ly/2R4PYwE